rVDM bevestigen, zo doet u dat!

Vervoert u dierlijke mest? Dan heeft u een vervoersbewijs nodig. Hiervoor wordt het rVDM gebruikt. Dit staat voor realtime en digitaal Vervoersbewijs dierlijke mest.

Binnen 7 dagen na het transport van de mest, dienen leverancier en afnemer (uitgezond particulieren) het rVDM te bevestigen. Op deze pagina leggen wij uit hoe u dat doet.

Om een rVDM te bevestigen, moet u inloggen op e-cert.nl. U dient hiervoor eerst een account aan te maken. Op de website van e-cert.nl staat een uitleg hoe u dit kunt doen. Om een account aan te kunnen maken, hebt u eHerkenning nodig. Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u deze aanvragen op eHerkenning.nl.

 

Daarna klikt u op rVDM-app. U gaat hiermee naar de webpagina waar de gereden transporten staan. Dit is dus geen app die op de telefoon geïnstalleerd kan worden. Daarna kiest u voor ‘Te bevestigen’.

U heeft dan de mogelijkheid om meerdere vervoersbewijzen te selecteren en tegelijk te bevestigen.

Via het pijltje achter het rVDM, kunt u meer gegevens van het rVDM bekijken. U heeft dan de mogelijkheid om deze per rVDM goed te keuren. Het eigen nummer wat u ziet staan op het rVDM is een uniek nummer, welke aangemaakt wordt per rVDM.

De analyse van de mest wordt door het laboratorium doorgestuurd naar RVO. RVO koppelt zelf de analyse aan het juiste rVDM. Deze gegevens kan u terugvinden in uw mijn.rvo.

Meer informatie over het rVDM kunt u lezen op de pagina mest vervoeren met rVDM.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.