Aanbrengen toegangsdam en duiker in Peins

We hebben in opdracht van de Provincie Fryslan onlangs meerdere projecten voltooid waaronder bij de Familie Zeinstra te Peins. Hierbij hebben we een toegangsdam aangelegd, waarbij we verschillende technieken hebben toegepast.

Onze aanpak bij het project van Familie Zeinstra bestond uit een reeks stappen:

Bypass aangebracht: Door een bypass te creëren, konden we het water omleiden tijdens de bouwwerkzaamheden, waardoor we ongehinderd konden werken.

Sloot afgedamd en bemaling aangebracht: Om de bouwplaats droog te houden, hebben we een bemalingssysteem geïnstalleerd. Dit zorgde voor een veilige en droge werkomgeving en maakte het mogelijk om efficiënt en effectief te werken.

Beschoeiing aangebracht voor funderingsstrook: Voor een stevige fundering hebben we beschoeiing aangebracht.

Grondverbetering toegepast: We hebben zorgvuldige grondverbetering toegepast om de draagkracht en stabiliteit van de dam te optimaliseren.

Betonnen duiker aangebracht: Om een vlotte doorstroming van het water te waarborgen, hebben we een betonnen duiker aangelegd. Dit is van cruciaal belang voor een goed functionerend watersysteem. De duiker is 12 meter lang met een inwendige maat van 2,5 m x 1,5 m.

Naspannen met staalkabels: Om de duiker nog steviger te maken, hebben we staalkabels gebruikt om deze na te spannen. Dit verhoogt de weerstand zodat de duiker niet uit elkaar schuift en dus zorgt voor een langere levensduur van de constructie.

Duiker aangevuld met zand/grond/klei: Tot slot hebben we de duiker zorgvuldig aangevuld met een combinatie van zand, grond en klei om een solide en stabiele dam te creëren.

Bij Luimstra hechten we veel waarde aan nauwkeurige voorbereiding en geavanceerde technieken. Voor dit project hebben we een GPS kraanbesturingsmodel opgesteld. Hiermee kon onze ervaren kraanmachinist met uiterste precisie graven en een perfect resultaat leveren.

Bent u ook op zoek naar een betrouwbare partner voor uw waterproject? Vertrouw dan op de expertise van Luimstra! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Samen bouwen we aan een waterproject van topkwaliteit!