Terug naar 1976

Het jaar dat Lubbert en zijn zoon Joop Loon-, en Grondverzetbedrijf Luimstra oprichten. Vanaf het allereerste begin is het altijd de visie geweest om kwaliteit te leveren. Dit heeft geresulteerd in een sterk ontwikkeld machinepark, een breed pakket aan diensten, veel kennis en ervaring.

 

Na 43 en 39 jaar hebben Joop Luimstra en Trienke Luimstra- Kootstra het stokje officieel overgedragen aan Bert en Alida Luimstra. Uiteraard komen beide ouders nog dagelijks langs voor een kopje koffie en helpen ze waar nodig is. Daarnaast is Joop Luimstra nog actief in de Paardenfok- en Handelsstal Luimstra.

CO2 prestatieladder certificaat behaald

In mei 2016 mocht Luimstra het CO2 prestatieladder certificaat in ontvangst nemen. Luimstra is doorlopend actief bezig met de reductie van COuitstoot binnen het bedrijf. Hierbij worden er ambitieuze doelen gesteld en informatie gedeeld met andere bedrijven in de sector.

Ondernemersprijs

Loon-, Grondverzet- en Transportbedrijf Luimstra wint de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2016. Er werd onder andere gelet op werkgelegenheid, duurzame personeelsinzet en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bert Luimstra, zoon van Joop Luimstra en Trienke Luimstra- Kootstra, treedt toe tot de firma Loon-, Grondverzet- en Transportbedrijf Luimstra.

Douwes Transport

In 2002 heeft Luimstra het bedrijf Douwes Transport uit Harkema overgenomen. Douwes deed voornamelijk het transport en storten van afval(containers). Daarnaast ook alle grondwerkzaamheden voor Bouwbedrijf U. Veenstra in Harkema. Deze werkzaamheden sloten mooi aan bij de werkzaamheden van Luimstra.

Oprichting Transportbedrijf Luimstra

De eerste vrachtwagen met oplegger wordt aangeschaft en er wordt een tweede bedrijf opgericht. De naam van het tweede bedrijf is Transportbedrijf Luimstra. De gezamenlijke naam van de twee bedrijven is Loon-, Grondverzet- en Transportbedrijf Luimstra. 

Alida Luimstra, dochter van Joop Luimstra en Trienke Luimstra- Kootstra, treedt toe tot de Firma Loon-, Grondverzet- en Transportbedrijf Luimstra.

ISO en VCA certificaat behaald

Op 27 mei 1998 is het ISO 9002:1994 en VCA* 1997 certificaat in ontvangst genomen. Luimstra was hiermee één van de eerste loon- en grondverzetbedrijven die gecertificeerd werd voor deze normen.

Gras- en maishakselaar

Na een jaren lange en goede samenwerking met Loonbedrijf Bol uit Boelenslaan, heeft Luimstra besloten om zelf een hakselaar aan te schaffen. Voorheen werd er alleen maar mais gehakseld. Met deze hakselaar kunnen ze nu ook gras hakselen.

Na 20 werkzame jaren, heeft Lubbert Luimstra het bedrijf verlaten. Hij blijft nog wel een aantal jaren voor allerlei klusjes beschikbaar.

Vicon pers

In 1991 werd de eerste grote balenpers aangeschaft van het merk Vicon. Door toenemende drukte, werd er nog een Vicon pers aangeschaft.

Vredo zodenbemester

In 1990 is de eerste zodenbemester aangeschaft. Een tank van 10 m3 met een Vredo bemester (werkbreedte 4 meter). Met deze investering was Luimstra één van de eerste bedrijven in het Noorden met een zodenbemester.

In de jaren ‘80 begint het bedrijf te groeien. Er worden meer machines aangeschaft en er komen meer werknemers in dienst.

Trienke Luimstra – Kootstra treedt toe tot de firma Luimstra

Grondverzet

Er wordt voor het eerst grondverzetwerk verricht, de eerste kraan wordt aangeschaft en komt er een werknemer in dienst. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit slootschonen, land egaliseren en graafwerkzaamheden.