Deel deze pagina

Nieuwe machines in 2023

Ook in 2023 heeft Loon- en Grondverzetbedrijf Luimstra het machinepark weer uitgebreid en gemoderniseerd met nieuwe machines. Onderstaande een kleine greep uit onze nieuwe machines

Rupskraan Hitachi ZX225UCL-7 met een een Topcon GPS MC Mobile systeem 

Wij hebben ons rupskranenpark uitgebreid met de aanschaf van een gloednieuwe Hitachi ZX225UCL-7 rupskraan. De Hitachi ZX225UCL-7 staat bekend om zijn indrukwekkende kracht en precisie. Met een sterke motor en geavanceerde technologieën biedt deze rupskraan optimale prestaties. De machinist kan nu rekenen op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van deze Hitachi ZX225UCL-7. Natuurlijk voldoet deze kraan aan de modernste eisen betreft co2 uitstoot en beschikt over een Stage V motor.

Topcon GPS MC Mobile Systeem: Nauwkeurigheid in elke beweging

De Hitachi ZX225UCL-7 is voorzien van het innovatieve Topcon GPS MC Mobile systeem. Dit geavanceerde GPS-systeem tilt de precisie van werken naar nieuwe hoogten. Het stelt Loon- en Grondverzetbedrijf Luimstra in staat om de exacte positie en bewegingen van de rupskraan in real-time te volgen, waardoor fouten worden geminimaliseerd en projecten efficiënter kunnen worden voltooid.

Mobiele kraan Volvo EWR150E

De mobiele Volvo kraan is voorzien van een automatische graafrem, Engcon draaikantelstuk, wielbesturing in de joystick, overdruksysteem en ook van een Topcon GPS MC Mobile Systeem. Deze mobiele binnen draaier presteert uitstekend in krappe ruimten en is voorzien van een Stage V motor.

Celli overtopfrees

De Celli overtopfrees biedt een effectieve methode om de grond te scheiden. De rotor van de overtopfrees draait tegen de rijrichting van de tractor in. Het spijlenrek in de overtopfrees fungeert als een doeltreffende zeef, waarbij gewasresten en grove kluiten in de onderkant van de teeltlaag terecht komen, terwijl de fijne grond er boven op komt. Dit resulteert in een optimaal zaaibed, vrij van kluiten, gewasresten en stenen.

Ortolan Bio frees – werkbreedte van 3 meter

De Ortolan biofrees: een slimme manier om graszoden en groenbemesters te verwijderen zonder schadelijke stoffen te gebruiken. Deze speciale machine doet dit mechanisch, wat betekent zonder het gebruik van Glyfosaat, een veelgebruikt onkruidbestrijdingsmiddel.

Wat deze biofrees bijzonder maakt, is dat hij werkt op een diepte van 2-5 cm. Dit is niet diep genoeg om de bodembeestjes te verstoen en het verplaatst ook minder aarde, waardoor het efficiënter wordt. Hierdoor kan de machine meer snelheid maken, zo’n 6-9 km/h!

Als je de achterkant opent, slingert de biofrees het verwerkte materiaal weg. De grond valt snel terug, waardoor het organische materiaal, zoals gras en groenbemesters, bovenop blijft liggen. Hierdoor droogt het uit en gaat het dood. Op deze manier voorkomen we dat het weer gaat groeien, en we hoeven geen Glyfosaat te gebruiken.

Een extra voordeel is dat de voedingsstoffen in de grond, die vrijkomen wanneer het organisch materiaal afsterft, nu beter beschikbaar zijn voor de nieuwe planten. Dit maakt de Ortolan biofrees een slimme keuze voor het effectief beheren van gewassen zonder schadelijke chemicaliën. Het is een milieuvriendelijke en handige oplossing!

Veneroni waterpomp 

De Veneroni AT vuilwaterpomp heeft een krachtige oplossing met indrukwekkende capaciteit, zelfs bij lage opvoerhoogtes en met een minimaal benodigd trekkervermogen. Deze veelzijdige pomp is snel, flexibel en efficiënt in te zetten,  perfect voor taken zoals onderbemaling om wateroverlast te verminderen of het handhaven van de waterstanden in watergangen voor het irrigeren van akkerland. De pomp heeft een capaciteit van 1800 m3 per uur en de persbuis kan de persbuis 360º draaien, waardoor de pomp veelzijdig inzetbaar is.

Tractor MF 7S3

Dit jaar hebben wij ook twee splinternieuwe Massey Ferguson 7S tractors aangeschaft. Deze krachtige machines worden gebruikt voor verschillende taken, waaronder het schoonmaken van sloten. Beide tractors zijn voorzien van de nieuwste Herder Grenadier 513LSH.

McConnel Robocut

De McConnel Robocut T800 is een op afstand bestuurbare krachtige en veelzijdige machine die op moeilijk begaanbaar terrein uitstekend inzetbaar is. Hellingen tot 50% zijn zelfs geen probleem! Op deze pagina is meer informatie over deze machine te vinden.