Deel deze pagina

Update: Voorlopig melden van uw maispercelen is vanaf nu mogelijk. Zie voor meer informatie het nieuwsbericht op de website van RVO.

Vanaf dit jaar moet het verbouwen van mais op zand en lössgrond gemeld worden bij het RVO. De percelen waar de mais op verbouwd gaat worden moeten uiterlijk 15 februari zijn gemeld. Er mag dan vervolgens vanaf 15 maart drijfmest uitgereden worden over deze percelen.

Twijfelt u nog of u op een bepaald perceel mais gaat verbouwen? Dan kunt u deze het beste toch aanmelden bij het RVO. Meldingen kunnen namelijk tot 31 maart gewijzigd worden. Vanaf dat moment mag het perceel dan ook weer bemest worden met drijfmest en/of vloeibaar zuiveringsslib.

Wanneer u mais gaat verbouwen op een perceel wat nu nog grasland is dan mag er wel voor 15 maart drijfmest uitgereden worden op dit perceel. Wanneer u mais gaat verbouwen op een perceel wat niet is aangemeld dan bent u in overtreding.

Bent u nog opzoek naar maisland? Daar kunnen wij u bij helpen. In een artikel van het magazine ‘Melk van het Noorden’ kunt u lezen hoe dat in zijn werk gaat. U kunt dit artikel hier lezen.
Meer informatie? Neem dan contact met ons op!