• luchtfoto
 • Mais oogst
 • walking floor laden met kuil
 • sloop werkzaamheden
 • zodenbemesters met vrachtwagens

  CO2 Prestatieladder

  Loon-, Grondverzet- en Transportbedrijf Luimstra is sinds mei 2016 gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder op niveau 3. Hiermee laten we zien dat we actief werken aan de reductie van CO2 uitstoot door ons bedrijf. We stellen onszelf ambitieuze doelen en delen informatie met andere bedrijven in de sector.

  Wat is de CO2-Prestatieladder?

  De CO2-prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2-emissie. Het doel van de ladder is het stimuleren van bedrijven om de eigen CO2-emissie -en die van hun leveranciers- te kennen en permanent te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de eigen uitstoot terug te dringen. De ladder stimuleert bedrijven om die maatregelen uit te voeren en de verworven kennis te delen en actief te zoeken naar mogelijkheden om de uitstoot gezamelijk verder terug te dringen. (Informatie afkomstig van www.skao.nl)

  Tot op heden door Luimstra genomen maatregelen:

  Groene stroom en gas

  Luimstra is begin 2016 overgestapt naar een energieleverancier van groene stroom, namelijk Boerderijstroom. Deze groene stroom wordt voor 100% opgewekt doormiddel van Noord-Nederlandse wind en is voorzien van een certificaat. Ook nemen we groen gas af via Boerderijstroom.nl.

  Euro 6 vrachtwagens en Het Nieuwe Rijden

  Luimstra heeft in 2015, 2016 en 2017 vier nieuwe Euro 6 vrachtwagens aangeschaft. Hierop zijn enkele veroudere vrachtwagens ingeruild. De nieuwe trucks voldoen aan de allerlaatste milieu-eisen en uitstootnormen. Verder volgen alle chauffeurs van Luimstra een cursus over 'Het Nieuwe Rijden', waarbij er veel aandacht is voor het besparen van brandstof tijdens het rijden.

  Brandstofbesparende machines

  Luimstra blijft voortdurend investeren in nieuwe tractoren en grondverzetmachines, voorzien van de modernste brandstofbesparende technieken. T4i motoren, Start/Stop systemen, GPS techniek en tracking and tracing zijn hier enkele voorbeelden van.

  Zonnepanelen, LED-verlichting en isolatie

  Begin 2016 heeft Luimstra 20 zonnepanelen laten installeren. Eind 2016 zijn hier nog eens 143 zonnepanelen bij gekomen. Ook is een groot deel van de verlichting op het bedrijf vervangen door LED-verlichting met bewegingssensoren. Verder is de werkplaats afgelopen jaar volledig geïsoleerd.

  Deelname aan initiatieven

  Als een bedrijf zich wil certificeren voor de CO2-prestatieladder of als je gecertificeerd bent, dan is het de bedoeling dat je als bedrijf zowel passief als actief deelneemt aan een initiatief op het gebied van CO2-reductie, door middel van aantoonbare deelname in werkgroepen, het publiekelijk uitdragen van het initiatief en/of het aanleveren van informatie aan het initiatief.

  Luimstra neemt deel aan het initiatief van Brancheorganisatie Cumela Nederland. Cumela Nederland organiseert voor haar leden het sectorinitiatief 'Sturen op CO2'. Dit initiatief is er vooral op gericht om de CO2-emissie in onze eigen sector te reduceren. Het initiatief past dus goed bij ons bedrijf en biedt praktische handvaten om brandstof te besparen en de CO2 uitstoot te reduceren.

  Reageren of ideeën uitwisselen

  Heeft u vragen over ons CO2-reductie beleid, wilt u ideeën met ons uitwisselen of heeft u praktische tips voor ons? Neem dan eens contact met ons op.

   

   (Laatste update 18-03-2018)

  Ideeën uitwisselen of praktische tips voor ons? Neem contact met ons op!